Annas födelsedagstårta
Det här receptet blir inget riktigt recept utan mer lite "kom-i-håg"
Tårtbotten
Baka en tårtbotten enligt receptet här
Vaniljkräm:
1½ dl vispgrädde
1 vaniljstång
Dela vaniljstången först på längden (så att vaniljfröna inuti syns) och sedan på mitten så att du har 4 långsmala delar. Häll grädden i en liten kastrull och lägg i vanlijstången. Koka i 10 minuter. Tag bort kastrullen från värmen och tag bort vaniljstångsbitarna.
2 st äggulor
2 msk socker
Med handvisp vispar du försiktigt ner äggulorna, en i sänder. Sedan rör du ner sockret.
Sätt tillbaka kastrullen på plattan. Värm försiktigt-rör hela tiden-tills du ser första bubblan. Tag då snabbt bort kastrullen från spisen. Rör med handvispen tills krämen svalnat något. Ställ krämen kallt.
1 dl vispgrädde
Vispa och rör ner i den avsvalnade krämen
Fyllning 1:
Vaniljkräm + 2 skivade bananer
Fyllning 2
Frysta jordgubbar, infrysta med lite socker.
Tag inte med för mycket av saften som blir.
Garnering:
2 dl vispgrädde + 2 dl creme fraiche
Blanda & vispas
Kokosflingor
Ovanpå & på sidor
Dekorera med hemmagjorda marsipanrosor & namn i marsipan
Kommentarer
Trackback