Tårtbotten a la sockerkaka

Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader
 
Klick smör & Mannagryn
Smöra & bröa bakformen
 
3 ägg
3 dl socker
Använd stora bakskålen. Vispa poröst, gärna ca 10 minuter
 
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Använd lilla bakskålen. Blanda allt väl. Bäst är att sikta genom en sil.
 
1 dl kokande vatten
Använd slickepotten. Blanda växelvis & försiktigt ner det kokande vattnet & mjölblandningen ner i ägg-/sockerblandningen.
 
Häll smeten i formen.
 
Grädda i NEDERSTA DELEN av ugnen i ca 30-40 minuter.
 
Låt kakan svalna ca 10 minuter och vänd sedan upp den på ett bakplåtspapper (så blir den platt & fin)
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera receptet här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0