Äppelkaka med kardemumma och mandelkrokant

Kaka:
3 Ägg
3 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
3 tsk Bakpulver
1 tsk Mald kardemumma
½ tsk Mald ingefära
1 Nypa salt
4 dl Rivet äpple (ca 3 st)
1½ dl Solrosolja
1 msk florsocker till garnering
 
Krokant:
1 dl Socker
1 dl Sötmandel
 
Sätt ugnen på 150 grader
Vispa ägg och socker vitt & pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Riv äpplena och tillsätt dem och solrosoljan.
Fyll smeten i en smord och bröad form.
Grädda mitt i ugnen i ca 55 minuter.
Låt kakan svalna.
 
Hacka sötmandeln till krokanten grovt.
Smält sockret i en stekpanna.
Låt puttra tills det blir kolasegt och ljusbrunt.
Häll i mandeln och rör kraftigt.
Stjälp upp på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Krossa med kniv eller hammare till små bitar.
 
Stjälp upp kakan på ett serveringsfat.
Pudra den med florsocker
Toppa med mandelkrokan.

Kommentarer

Kommentera receptet här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0