Pappas Kaffeskorpor
Det här receptet är min pappas och när han bakar dem blir de allra godast!
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
2 dl mandel/nötter (mals eller mixas fint)
1 tsk bakpulver
Börja med 4 dl vetemjöl
Rör smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen och rör om. Mandeln körs till fint mjöl i mixern eller mals i kvarn. Tillsätt mandeln tillsammans med bakpulvret. Rör om.
Mjöl: Börja med att tillsätta ca 4 dl vetemjöl. Rör om. Fortsätt att tillsätta mjöl till degen är så fast att den går att ta upp på bakbordet. Lägg lite mjöl på bakbordet och arbeta försiktigt in mer mjöl, lite i taget. Var försiktig, får du i för mycket mjöl spricker skorporna lätt. Degen skall var så fast/lös att den nätt & jämt gå att rulla.
Dela degen i fyra lika stora delar och rulla dem till längder och lägg dem på en bakplåt med papper. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 18-20 minuter. Sänk värmen till 125 grader. Dela längderna diagonalt. Ställ dem sedan på högkant på plåten och torka dem i ca 20 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
Kommentarer
Trackback