Snabbakat franskbröd

Detta supergoda recept hittade jag på Matklubbens hemsida. Det blev en 10 poängare och kommer bakas ofta!
Brödet tillagas helt utan jäsning och går därför snabbt att baka. Den knapriga ytan får en god och nötaktig smak tack vare de små sesamfröna.

4 dl vatten
1 pkt jäst
1 msk olja
7-8 dl vetemjöl special
2 tsk salt
2 msk sesamfrön
 
Värm vattnet till fingervärme, ca 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke.
Häll vattnet över jästen.
Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt oljan.
Rör ner mjöl och salt i degvätskan.
Knåda tills det bildats en smidig deg.
Smöra och bröa en brödform,
1½ liter, med sesamfrön.
Lägg degen i formen.
Ställ in brödet i mitten av den kalla ugnen.
Sätt ugnen på 250 grader.
Låt brödet stå i ugnen ca 30-35 minuter.'
Stjälp upp det färdiggräddade brödet på en vacker skärbräda...bara att duka fram!

Kommentar: Enligt originalreceptet skall det vara 10 dl mjöl, men degen blev så smulig att jag inte lyckades knåda ihop till en sammanhängande deg. Jag kastade allt och började om på nytt. Drygt 7 dl blev perfekt för mig.
Testa er fram.

Kommentarer

Kommentera receptet här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0