Mannagrynspudding

Som barn simtränade jag, ändå upp på högstadiet. Efter träningen cyklade jag genom den mörka granskogen hem till Gisslaboda, byn där vi bodde. Mamma hade ofta lite sparade matrester kvar - och om hon inte hade det lagade hon ofta denna goda pudding till mig!
 
2 dl mannagryn
1 liter mjölk
1 dl socker
2 ägg
5 bittermandlar
2 msk smör
1 dl russin
 
Till formen: smör & skorpmjöl
 
Mjölken kokas upp.
Grynen skakas i och får koka till en gröt, som får svalna.
Skålla och riv bittermandeln.
Sockret, äggen, smöret, bittermandeln och russinen blandas ner i gröten.
Gröten slås i smord & bröad form.
Grädda i ugn i ungefär en timme.
 
Servera med sylt eller saftsås
 
Receptet är från Hemmets Kokbok från 1949. Det står inget om ugnstemperatur, men jag har för mig att jag brukar ha 200 grader.
 
Supergott alternativ till ostkaka
 

Kommentarer

Kommentera receptet här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0