Gulaschgryta
Hittade ett recept som såg gott ut och gjorde om det lite. Blev supergott!
400 g skalad & fintärnad potatis (helst fast sort)
1-2 hackade gula lökar
1-2 fintärnade paprikor (gul+röd)
Matolja
400 g nöt- eller älgfärs
Margarin att steka i
6-8 dl vatten
1-2 förpackningar passerade tomater
1-2 köttbuljongtärningar
Ketchup eller tomatpuré
Krydda med
salt & peppar
Smaka av med Paprikapulver, Chiliflakes och pyttelite Sambal Oelek
Tag en rejäl gryta och värm oljan.
Lägg i potatis, lök & paprika.
Sätt grytan på medelvärme och låt allt "gosa ihop sig" i ca en kvart - rör om ofta.
Stek köttfärsen i stekpanna
Salta & peppra
Lägg över köttfärsen i grytan.
Tillsätt vattnet & de passerade tomaterna.
Smula ner buljongträningarna
Låt småkoka några minuter innan du smakar av.
Krydda sen med ketchup eller tomatpuré och lite goda kryddor
Låt sen allt småkoka tills potatisbitarna är mjuka
Smaka av igen och späd eventuellt med vatten.
Du bestämmer själv om det skall bli soppa eller gryta.
Servera med nybakat bröd - gärna grötbullar
Kommentarer
Trackback