Friterade bananer

För några år sedan kom Anna på idén att vi skulle ha "Halvåtta hos mig" - precis som på TV. Hon, Lorita eller jag skulle bjuda familjen på en festlig huvudrätt & efterrätt och sen skulle familjen poängsätta. Vi gjorde så några helger innan det rann ut i sanden. Synd. De här friterade bananerna bjöd Anna på - sagolikt goda!
 
Frityrsmet
2 dl vetemjöl
2 dl iskallt vatten
1 msk bakpulver
 
4 bananer
Frityrolja
 
Blanda hop smeten i en bunke.
Skär bananerna på längden och sen på mitten så att det blir fyra delar av varje banan.
Vänd bananerna i frityrsmeten.
Hetta upp frityroljan till 180 grader. Använd termomenter för att hålla rätt temperatur.
Fritera 3-4 banandelar i 2-3 minuter.
Tag upp dem med hålslev och lägg på ett hushållpapper för att rinna av, gärna med tidningspapper under.
 
Servera med god vaniljglass och ljus sirap.
 
Det gäller att hålla oljan i samma temperatur hela tiden. Termometern är viktig! Och tänk på brandrisken. Ha ett lock i beredskap och gärna en brandfilt.
Jag har bjudit mina arbetskamrater på nyfriterade bananer och vaniljglass. Vi är 15 personer. Det gick åt flera kilo bananer och 4 liter vaniljglass. Mycket uppskattat!

Kommentarer

Kommentera receptet här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0