Falukorv i tomatsås
Samma sak varje vardagskväll; trött & hungrig familj kommer hem från jobb & skola och mamma skall snabbt trolla fram en enkel & näringsrik middag på bordet - helst på en dryg halvtimme. Det är lätt att fantasin tar slut och det blir samma rätter som rullar runt. I kväll gjorde jag ett försök till nytänkande och fick familjens godkännande!
Falukorv
Lök
1 förpackning Passerade tomater
1 burk majs
Lite vatten att späda med
Buljongtärningar
Ketchup eller tomatpuré
2 Grönsaksbuljongtärningar
Smörj en ugnsfast form.
Skiva falukorv och lägg den i formen.
Skiva löken och fördela över falukorven
Skölj majsen väl och fördela den överst
Värm de passerade tomaterna i en liten gryta.
Smaksätt med buljongtärning samt lite ketchup eller tomatpuré
Krydda med svartpeppar
Späd eventuellt med lite vatten.
In i ugnen 225 grader i ca 20 minuter
Servera med ris eller makaroner och en god sallad
Kommentarer
Trackback