Vaniljparfait med pepparkakor & Lingon
En fantastiskt god efterrätt nu i juletid:
6 portioner
6 ägg
1½ dl socker
1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
6 dl vispgrädde
12-15 pepparkakor
2 dl rårörda lingon
Vispa ägg, socker och vanilj pösigt
Vispa grädden till fast konsistens, blanda med äggvispet
Krossa pepparkakorna till små bitar, blanda ner i smeten
Häll upp hälften av smeten i en sockerkaksform, ca 1½ liter
Ställ formen i frysen i ca 15 minuter
Tag ut och bred lingonen över den frysta smeten. Häll sedan över resten av smeten
Ställ i frysen i minst 3-4 timmar
Tag upp från frysen minst 10 minuter före servering, gärna lite längre.
Garnera med lite kanel och några lingon
Tips!
Äkta vaniljpulver, gjord på äkta vaniljsocker, är supergott! Ger en helt annan smak än vaniljsocker och är lättare att hantera än vaniljstång. Billigare också!
Kommentarer
Trackback