MumsMums
Äntligen, det här receptet har jag saknat. Tack syssling Annika!
1 Äggvita
4,5 dl Socker
3/4 dl Florsocker
1½ dl ISKALLT Vatten
1½ dl KOKHETT Vatten
1½ msk Gelantinpulver
Kokos & Kakao
Rör ihop äggvita, socker & florsocker
Rör ner det KALLA vattnet
Rör ut gelantinpulvret i det KOKHETA vattnet, om det blir klumpar - värm på igen
Rör ner gelantipulverblandningen
Vispa kraftigt med elvisp i 30 minuter
Tag en stor skål, volymen ökar i takt med visptiden!
Klä en form, ca 20x30 cm, med plastfolie.
Strö kokos i botten, gärna blandat med lite kakao
Häll i den fluffiga smeten och ströa på med kokos/kakao.
Låt stå kallt i minst 2 timmar
Skär upp i bitar och doppa snittytorna i kokosblandingen
Supergott godis!
Jag bakade ofta de här "gräddbullarna" när jag gick på mellanstadiet, minns hur tråkigt det var att vispa, men hur goda de sedan blev.
Kommentarer
Trackback