MumsMums

Äntligen, det här receptet har jag saknat. Tack syssling Annika!
 
1 Äggvita
4,5 dl Socker
3/4 dl Florsocker
1½ dl ISKALLT Vatten
1½ dl KOKHETT Vatten
1½ msk Gelantinpulver
 
Kokos & Kakao
 
Rör ihop äggvita, socker & florsocker
Rör ner det KALLA vattnet
Rör ut gelantinpulvret i det KOKHETA vattnet, om det blir klumpar - värm på igen
Rör ner  gelantipulverblandningen
Vispa kraftigt med elvisp i 30 minuter
Tag en stor skål, volymen ökar i takt med visptiden!
 
Klä en form, ca 20x30 cm, med plastfolie.
Strö kokos i botten, gärna blandat med lite kakao
Häll i den fluffiga smeten och ströa på med kokos/kakao.
Låt stå kallt i minst 2 timmar
Skär upp i bitar och doppa snittytorna i kokosblandingen
 
Supergott godis!
Jag bakade ofta de här "gräddbullarna" när jag gick på mellanstadiet, minns hur tråkigt det var att vispa, men hur goda de sedan blev.
 

Kommentarer

Kommentera receptet här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0