Mammas Knäckigta Äppelkaka
Den här kakan bakade min mamma...jättegod både som kaka till kaffet eller med lite vaniljsås till´. Den blir härligt knäckig och grahamsmjölet lyfter hela kakan!
150 g Smör
2 dl Socker
1 Ägg
2½ dl Vetemjöl
1 dl Grahamsmjöl
1 msk Vaniljsocker
3-6 Äpplen
2 msk Sirap
½ dl Hackade nötter
Rör smör & socker poröst. Rör i ägget och tillsätt sedan allt mjöl blandat med vaniljsockret.
Smöra & bröa en rund form.
Tryck ut degen i formen.
Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor.
Lägg skivorna på degen och tryck försiktigt ner dem i degen.
Droppa över sirapen och strö över nötterna
Grädda i 225 grader tills den fått fin färg, i ca 35 minuter
Kommentarer
Trackback