Kotletter i ugn

Fläskkotletter eller karrékotletter med Sambal Oelek, grädde och soja i ugn. Mycket enkelt och gott recept. Köttbitarna blir riktigt möra och fina och bara smälter i munnen!
 
4 st karré eller fläskkotletter (ca 1 kg)
3 dl grädde
2-3 msk Soya
1 tsk Sambal Oelek
  • Lägg kotletterna (frysta eller tinade) i en ugnssäker form, inte för  stor. Helst ska den vara ungefär så stor som ytan kotletterna tar upp  när man lägger dem bredvid varandra.

  • Mät upp grädde, soja och sambal oelek i en bunke. Blanda.

    Om du tar vispgrädde  (vilket jag rekommenderar) kan du ta den större mängden soja. Smaka  gärna av så det smakar lagom mycket soja. Smakar det för mycket soja,  kan man blanda i lite mer grädde.

  • Häll blandningen över kotletterna. Kotletterna ska täckas av såsen.

    (Tryck gärna ner kotletterna om det behövs så de täcks så mycket som möjligt av såsen. Ös över sås om det behövs så att hela köttytan täcks, annars kan köttet bli bränt.)

  • Tillaga i mitten av ugnen i 175°C i 90 minuter om kotletterna är frysta. Det räcker med 70 minuter om kotletterna är kylskåpskalla.

  • Servera med t.ex. kokt ris och grönsaker

     

    Fick receptet från en kollega på jobbet. Supergott! Länk till receptet hittar du HÄR

 

Kommentarer

Kommentera receptet här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0