Kotletter i ugn
-
Lägg kotletterna (frysta eller tinade) i en ugnssäker form, inte för stor. Helst ska den vara ungefär så stor som ytan kotletterna tar upp när man lägger dem bredvid varandra.
-
Mät upp grädde, soja och sambal oelek i en bunke. Blanda.
Om du tar vispgrädde (vilket jag rekommenderar) kan du ta den större mängden soja. Smaka gärna av så det smakar lagom mycket soja. Smakar det för mycket soja, kan man blanda i lite mer grädde.
-
Häll blandningen över kotletterna. Kotletterna ska täckas av såsen.
(Tryck gärna ner kotletterna om det behövs så de täcks så mycket som möjligt av såsen. Ös över sås om det behövs så att hela köttytan täcks, annars kan köttet bli bränt.)
-
Tillaga i mitten av ugnen i 175°C i 90 minuter om kotletterna är frysta. Det räcker med 70 minuter om kotletterna är kylskåpskalla.
-
Servera med t.ex. kokt ris och grönsaker
Fick receptet från en kollega på jobbet. Supergott! Länk till receptet hittar du HÄR