God pajdeg

Som så mycket annat kommer detta recept från min favoritkokbok från Kvällstunden.
 
1½ dl fiberhavregryn
1½ dl vetemjöl
½ tsk salt (knappt)
50 g smör
1½ msk olja
½ dl  kallt vatten
 
Blanda allt i matberedaren
 
eller...
 
Blanda havregryn, vetemjöl, salt och smör. Smula ihop med händerna till en smågryning massa. Tillsätt olja och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
 
Låt vila i kylskåpet minst 30 minuter.
 
Tryck ut degen i pajform och nagga med en gaffel. Klä gärna kanterna med folie så att kanterna inte glider ner vid gräddningen. Grädda pajskalet  mitt i ugnen, 200 graders ugnsvärme i ca 15 minuter.
 
Fyll med god fyllning från annat recept!

Kommentarer

Kommentera receptet här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0