Smörgås-Cupcakes, 12 st
Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader
4 dl vetemjöl
½ dl vetekli
2 msk råsocker
3 tsk bakpulver
½ tsk salt
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
1 ägg
2½ dl mjölk
50 g smält margarin
Tillsätt ägg, mjölk och det smälta margarinet.
Blanda SNABBT samman degen.
Rör bara så mycket att de torra ingredienserna fuktas. Degen behöver inte bli slät.
Fördela degen i muffinsformarna, fyll ca 2/3-delar.
Solros- & Sesamfrö
Strö på solros- & sesamfrön
Grädda i 200-225 grader i ca 20 minuter.
Låt svala
Varifrån kommer receptet?
Från Granngårdens tidning "Grannliv" nr 1/2013. Detta var ett av de vinnande bidragen i en läsartävling.
Kommentarer
Trackback