Mammas Köttbullar
Gör så här:
Tips!
Gott att blanda älgfärs (60%) och fläskfärs (40%)
1 ägg
2 msk skorpmjöl
Vispa upp ägget och blanda i skorpmjölet.
Låt stå och svälla i minst 10-15 minuter
1 stor lök
Kör löken i matberedare så att den blir riktigt finfördelad, nästa som "mos"
500 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
1/3 krm mald kryddpeppar
1 tsk grädde eller mjölk
Blanda samman allt i en stor skål och blanda riktigt väl.
Matolja
Häll lite matolja på en flat tallrik
Doppa handflatorna i olja så går det lätt att rulla köttbullarna.
Frys råa biffar:
Tag en stor bricka eller plåt och lägg på smörgåspapper. Forma biffarna och lägg dem tätt på plåten. Ställ in hela plåten i frysen. När de är frysta lossar du dem från bakplåtspappret och lägger dem i en fryspåse i frysen. När du skall ha dem steker du dem kalla direkt från frysen.
Stek köttbullar i ugnen:
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg en stor klick margarin i en långpanna. Ställ in plåten så att margarinet smälter. Ställ köttbullarna glest så att ungefär halva plåten är täckt.
Ca 15 minuter i ugnen.
Stek köttbullar i ugnen:
En klick margarin och stek på god värme.
Varifrån kommer receptet?
Linas eget recept från julen 2012
Kommentarer
Trackback