Chokladfudge

400 g mörk choklad, 55 %
100 g valnötter (2 dl)
270 g socker (3 dl)
400 g karamelliserad kondenserad mjölk (1 burk)
60 g smör
5 g salt (3/4 tsk)
140 g mini mashmellows (35 st)
10 g vaniljsocker
 
Hacka chokladen och valnöttern och lägg i en bunke.
Smörj en form, 21x21 cm, med matolja på kanterna och täck botten med bakplåtspapper.
Blanda socker, karamelliserad kondenserad mjölk, smör och salt i en kastrull.
Värm under konstant upprörning upp blandningen tills det precis börjat puttra och sockret smält.
Sänk till medelvärme, tillsätt marshallows och rör om tills alla marshmallos har smält.
Ta av kastrullen från plattan, tillsätt chokladen, valnötterna och vaniljsockret.
Rör om tills chokladen smält.

Häll blandningen i formen och låt stå i kylen i minst 4-5 timmar.

Vänd fudgen ur formen och skär i bitar, ca 3x3 cm. Låt fudgen stå i 1-2 timmar i rumstemperatur tills den torkat lite på ytan. Förvaras i burk i rumstemperatur.

 
 

Kommentarer

Kommentera receptet här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0