Gubblåda
Smaskig kvällsrätt som serveras med en bit knäckebröd och en god öl
ca 300 g kokt kall potatis
1 gul lök
smör
2 hårdkokta ägg, hackade
½ dl finhackad persilja
1 burk ansjovisfiléer 125 g med spad
2 dl vispgrädde
2 dl riven lagrad ost
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva löken och fräs den mjuk i smöret. Skiva den kokta kalla potatisen. Lägg potatisen i botten på en smord ugnsäker form och lägg sen över löken. Strö över de hackade äggen och därefter persiljan. Lägg på ansiovisfiléerna. Blanda spadet i grädden och häll över. Strö över riven ost och grädda i ugnen i 15-20 minuter.
Tips: Jag använde nästan dubbelt så mycket potatis för att göra den matigare och dubblade även lökmängden.
ca 300 g kokt kall potatis
1 gul lök
smör
2 hårdkokta ägg, hackade
½ dl finhackad persilja
1 burk ansjovisfiléer 125 g med spad
2 dl vispgrädde
2 dl riven lagrad ost
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva löken och fräs den mjuk i smöret. Skiva den kokta kalla potatisen. Lägg potatisen i botten på en smord ugnsäker form och lägg sen över löken. Strö över de hackade äggen och därefter persiljan. Lägg på ansiovisfiléerna. Blanda spadet i grädden och häll över. Strö över riven ost och grädda i ugnen i 15-20 minuter.
Tips: Jag använde nästan dubbelt så mycket potatis för att göra den matigare och dubblade även lökmängden.
Kommentarer
Trackback