Rulltårta
Hittade detta recept i ett reklamblad från ICA. Rulltårta är supergott och mamma bakade det ofta. Själv har jag aldrig bakat det...än!
Sätt ugnen på 250 grader
Smet
3 ägg
1½ dl strösocker
2 dl (120 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Fyllning
ca 2 dl sylt
av tex hallon, jordgubbar, hjortron, blåbär, äppelmos.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
Smörj pappret med lite matfett.
Vispa ägg & socker pösigt.
Blanda mjölet med bakpulvret.
Vänd ner det i äggsmeten.
Vänd ner mjölken.
Bred ut smeten jämt i långpannan.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Strö lite strösocker jämt över kakan.
Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på galler.
Dra försiktigt bort bakplåtspappret, som kakan gräddats på.
Bred sylten i ett jämt lager över den varma kakan.
Rulla ihop från långsidan med hjälp av pappret.
Låt kakan svalna med skarven nedåt.
Kommentarer
Trackback